Тенденцията за бръснене на лицето при жените - какви са ползите?

Продуктите за грижа за кожата попиват по-добре

04.04.2024 | 12:44 Редактор: Деси Николова
Тенденцията за бръснене на лицето при жените - какви са ползите?

Бръсненето на лицето не е само за мъже. Тази тенденция набира все по-голяма популярност и е време да спрете да се страхувате от това. Има редица ползи, които бръсненето на лицето може да донесе. Защо бръсненето на лицето не е лоша идея и не трябва да ни плаши?

Косъмчетата няма да станат нито повече, нито по-дебели 

Един от най-разпространените митове за бръсненето е, че причинява удебеляване и сгъстяване на окосмяването. Това не е вярно. Истината е, че видът и гъстотата на окосмяването са генетично обусловени и каквито и методи за обезкосмяване да използвате, те няма да променят вида и гъстотата на космите ви. 

Ще се отървете от окосмяването, макар и за по-кратко 

Бръсненето е лесен начин да се отървете от окосмяването, дори да е нетраен. То оставя усещане за гладкост и мекота, които са несравними с другите методи на епилация. Ако получавате раздразнения и пъпки при скубане или кожата ви реагира неблагоприятно на лазерна епилация, бръсненето е добра опция.

Гримът остава задълго 

Ако премахнете косъмчетата по лицето със самобръсначката, това ще помогне на грима ви да се задържа за по-дълго върху лицето ви. Когато фон дьо тенът и пудрата се наслоят върху космите по лицето, това създава предпоставки за растеж на бактерии и задържане на нечистотии по лицето, себум, пот, мъртви кожни клетки. 

Продуктите за грижа за кожата също попиват по-добре

Ако премахвате косъмчетата по лицето с бръснене, това ще направи кожата ви по-гладка и възприемчива към продукти за хидратиране и подхранване. Космите са пречка, която възпрепятства качественото усвояване на хидратиращите, омекотяващите, подхранващите и ревитализиращите продукти за кожа.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pexels


1
0 rate up comment rate down comment 0
мъдю
преди 3 седмици
пълна тъпня! след 60 години бръснене,имам косми ка жица дебели и яки! сегашните ножчета от самобръсначки се ръгаш поне 5 пъти за до голо! Сигнализирай за неуместен коментар