Как да се грижим правилно за кожата си - сутрешна рутина в 5 стъпки

Важно е да премахнем замърсяванията, натрупани по време на сън

08.03.2024 | 10:15 Редактор: Толя Стоянова
Как да се грижим правилно за кожата си - сутрешна рутина в 5 стъпки

Наличието на рутинна грижа за кожата не означава само почистване на лицето, но и хидратиране на кожата, грижа за всички проблеми с кожата и защитата ѝ. Сутрешната рутина подготвя кожата за деня, като премахва замърсяванията и мазнините, натрупани по време на сън. Освен това трябва да добави влага към кожната бариера и да помогне за защитата ѝ от ултравиолетови (UV) лъчи и замърсяване.

Почистване

Измиването на лицето премахва излишната мазнина и мръсотия, които могат да запушат порите и да причинят обриви. Нужен е нежен почистващ гел без алкохол, за да се избегне премахването на твърде много мазнини, които са необходими, за поддържането на здрава кожна бариера.

Тонер

В зависимост от съставките си, тонерите могат да помогнат за хидратиране на кожата или премахване на остатъчната мазнина и мръсотия. Тонизирането е незадължителна сутрешна стъпка, но може да бъде от полза за хора със суха или склонна към акне кожа.

Серум

Сутрешният серум може да помогне за освежаване, хидратиране и защита на кожата. Нанасянето на серум с антиоксидантни свойства е най-подходящо за деня, тъй като тези съставки могат да помогнат за намаляване на щетите от околната среда и UV лъчите.

Овлажнител

Масажирането на овлажнител в лицето и шията поддържа кожата защитена и хидратирана през целия ден. Овлажнителите спомагат за увеличаване на водното съдържание в кожата и запечатват влагата. Това е важна стъпка за възстановяване на кожната бариера.

Слънцезащита

Последната сутрешна стъпка в грижата за кожата винаги трябва да бъде слънцезащитният крем за предпазване на кожата от ултравиолетовите лъчи. Ежедневният слънцезащитен крем ще намали риска от рак на кожата, бръчки и слънчеви петна.

Четете повече в puls.bg.

Снимка: Pixabay