За концентрация и по-хубава кожа - няколко причини да пием повече вода

Дехидратацията, дори лека, играе лоша шега на организма

27.12.2023 | 17:33 Редактор: Искра Ангелова
За концентрация и по-хубава кожа - няколко причини да пием повече вода

Всички знаем колко е полезно да пием много вода и да сме добре хидратирани. Препоръчва се да се пият по 8 чаша вода на ден (или около 2 литра), но това варира в зависимост от килограмите, ръстта, активността и т.н. Ето защо винаги да държите голяма бутилка с вода на бюрото си и да пийвате повече вода на ден, според "The Sun".

За хубава кожа

Всички искаме кожата ни да е сияйна и да блести, но невинаги лосионите и кремовете помагат. Най-добрият начин да помогнете на кожата си е да продължавате да пиете повече вода. Така помагате на храносмилателната система и изхвърляте токсините от тялото си. Това подобрява тена и вида на кожата, прави я здрава и блестяща. Водата подобрява еластичността на кожата и дори може да намали бръчките. Тя помага и при кожни проблеми, като екзема.

За повече енергия

Често ли се чувствате изморени? Това може да означава, че не сте добре хидратирани. Дехидратацията, дори лека, играе лоша шега на организма. Ако сте дехидратирани, енергията ви спада и чувствате изтощение. Водата дава енергия и ни мотивира. Тя дори е по-ефективна в това от кафето.

За концентрация

Ако се концентрирате трудно, това може да е, защото не приемате достатъчно вода. Мозъчната мъгла може да е резултат от дехидратация. Задължително слагайте голяма бутилка с вода на бюрото, докато учите или работите. Пийте редовно вода, за да мислите по-ясно и да се концентрирате по-лесно. Водата разнася кислород до мозъка и това ви помага да се справите по-добре със задачите и мисловната дейност, информира teenproblem.net.

За по-успешни тренировки

Хората, които редовно спортуват, трябва да пият повече вода. Трябва да замените течностите, които губите, когато се потите във фитнеса или докато тичате навън. Така организмът ще може да се справя с нормалните си функции, ще регулира телесната температура и вие ще се справяте по-добре с тренировките.

Снимка: Pexels