Дерматолог: Яжте бадеми, забавят стареенето на кожата

Важно е и използването на продукти със SPF

01.01.2024 | 07:00 Редактор: Искра Ангелова
Дерматолог: Яжте бадеми, забавят стареенето на кожата

Дерматологът Нийра Кийгън, която е завършила Харвард, разкри ефективен начин за борба с бръчките. Съответната публикация се появи на страницата ѝ в TikTok.

Според нейните препоръки, за да се предотврати стареенето на кожата, лекарката съветва да се включат ежедневно бадеми в менюто си. "24-седмично клинично проучване показа, че при жените, които консумират около 400 калории бадеми на ден (около две шепи), се наблюдава значително намаляване на бръчките по лицето и чувствително намалява хиперпигментацията", казва специалистката.

Видеоклипът стана много популярен, събирайки повече от 75 000 гледания. Потребителите на мрежата благодариха на лекаря за препоръката в коментарите. "Добавям бадемите в списъка за пазаруване", "От години ям по 40 грама всеки ден", "Точно сега отидох до магазина за бадеми", пишат някои от тях, предава БГНЕС.

През септември водещият дерматолог от САЩ Шерин Идрис разкри грешките в грижата за кожата, които водят до бързото ѝ стареене. На първо място експертът напомни колко е важно използването на продукти със SPF.

Снимка: Pixabay