50 хил. лв. за коледна украса в София, медузи и костенурки изненадаха столичани

Продължават дискусиите около вече премахнатата златна арка пред "Александър Невски"

11.12.2023 | 20:06 Редактор: Деси Николова

Нетрадиционното украсяване на столицата продължава. След арката пред храма "Св. Александър Невски" и пейките на улица "Иван Шишман", Малките 5 кьошета се превърнаха в морски кът.

Когато столичани преминават в района, вместо елха и коледни подаръци, те ще видят голяма костенурка, заобиколена от медузи. 

"Това за мен е абсолютно необяснимо - медузи, костенурки… неподходящо за Коледа", каза столичанин.

Само преди няколко дни друга странна идея предизвика вълна от недоволство - а именно златната арка пред "Александър Невски".

"Пълен кич.  Не мисля, че има нещо общо с празника, това е абстрактно изкуство и е грозно, и няма особен смисъл", противи се друг гражданин.

Авторите на проекта излязоха с писмена позиция, в която обясняват решението за поставянето на нетрадиционната украса. От Столичната община отказаха коментар по темата.

След премахването на арката се появиха къщички и големи дървени бъчви. Така само на няколко метра от храма сега се предлагат наденички и греяно вино. 

Коледната украса на София тази година струва 50 хил. лева.

Вижте повече в репортажа.


8
31 rate up comment rate down comment 9
Баба Яга
преди 4 месеца
Ако за борис бонев и *** това е перфектната смислена украса, то за нормалните хора са висящи дрипи събиращи и посипващи прахоляка и *** от *** и непочистена София върху главите на минувачите! В главите на новата управа на София е пълен бъркоч! Жал ме е за вас, Бог да ви прости - живи мъртъвци сте! Сигнализирай за неуместен коментар
7
10 rate up comment rate down comment 23
ДСК
преди 4 месеца
Украсата сме я сложили ние от ДСК и има специална кауза! Сигнализирай за неуместен коментар
6
9 rate up comment rate down comment 49
Сиси
преди 4 месеца
Това е наследство от госпожа Фандъкова. Остави след себе си бетон, разрушени улици и тротоари и празна хазна. Какво очаквате да направи кмет, който от вчера е на власт? Сигнализирай за неуместен коментар
5
21 rate up comment rate down comment 4
Десислава
преди 4 месеца
4
22 rate up comment rate down comment 6
Мии,
преди 5 месеца
Да беха вкарали бъчвите в храма. Щеше да е някак си по уютно и топло. Сигнализирай за неуместен коментар
3
35 rate up comment rate down comment 2
123
преди 5 месеца
От тези кратуни, толкова! Да им берат срама всички гласували за тях, последствията ще теглим всички! :( Сигнализирай за неуместен коментар
2
24 rate up comment rate down comment 1
Димо
преди 5 месеца
"Колективна" БЕЗОТГОВОРНОСТ Сигнализирай за неуместен коментар
1
31 rate up comment rate down comment 1
Самуилов
преди 5 месеца
На авторите "авангардсти" да се припомни, че украсата е за Коледа! Но знаем приказката за лудите и баницата. А безнадзорни ли са творенията на такива хунвейбини? Те очевидно подражават на вдъхновителите си и смятат, че могат да имат същото арогантно, просташко, ненаказано поведение. Сигнализирай за неуместен коментар