Сочно и вкусно - ето как да приготвим пилешки бутчета с чудна марината

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса

27.11.2023 | 15:10 Редактор: Искра Ангелова
Сочно и вкусно - ето как да приготвим пилешки бутчета с чудна марината

Приготвянето на съвършените пилешки бутчета е истинско изкуство. Ето защо ви предлагаме перфектната рецепта за сочни бутчета, съчетани с вкусна марината.

Продукти:

- 8 пилешки бутчета с кожата и костите

- сол на вкус

- 3 средно големи глави жълт лук, нарязани на полумесеци

- 1 розов домат нарязан на кръгчета

За маринатата:

- 5 супени лъжици доматено пюре

- ⅓ чаша зехтин екстра върджин

- сокът на 1 лимон

- 4 стрити скилидки чесън

- 1 чаена лъжичка сушен риган

- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер

- 1 чаена лъжичка кимион на прах

- 1 чаена лъжичка черен пипер

Приготвяне:

Месото се овкусява със сол и се подрежда в тава за печене. В купичка комбинирайте много добре съставките за маринатата. С нея овкусете месото хубаво и от двете страни, съветва az-jenata.bg.

След това между подредените бутчета може да сложите резените лук и домат. Добавете водата внимателно, най-добре от ъгълчетата на тавата, за да не отмиете маринатата.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 45 минути или до готовност на месото.

Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: Pixabay