Няколко рецепти за вкусен кето гювеч

Не загрявайте фурната преди това

24.02.2023 | 22:12 Редактор: Искра Ангелова
Няколко рецепти за вкусен кето гювеч

Кето храненето е все по-популярно и доста хора го предпочитат. Режимът е подходящ както за поддържане на форма, така и за премахване на излишни мазнини.

Според създателите му той оказва благотворно влияние на здравето на практикуващите го. Ако и вие искате да опитате този режим, предлагаме ви няколко идеи за вкусни кето гювечета, които можете да си направите у дома. Ето ги и тях:

Гювече с телешка кайма и яйца

Ще ви трябват:

- 125 г кайма;

- 100 г карфиол;

- 1 яйце;

- 1 стрък праз;

- 1 чушка;

- 3-4 нарязани гъби;

- 100 г чери домати;

- 1 с. л. краве масло;

- ¼ връзка магданоз;

- сол;

- черен пипер;

- червен пипер;

Ако ползвате овкусена кайма, можете да добавите съвсем малко от подправките. Ако не е - добавете по-голямо количество. В тиган сложете маслото и след това разпределете каймата. Оставете я да се запържи съвсем леко и да придобие загар. Разбийте малките получени бучици с дървена лъжица. След това добавете ситно нарязаните зеленчуци и разбъркайте всичко.

Задушете съвсем леко, за да намалите времето за печене във фурната. Изсипете всичко в гювече, а най-отгоре сложете ситно нарязан магданоз. Печете на 180 градуса за около 20 минути. След това извадете, чукнете яйцето и върнете отново във фурната за още 10 минути.

Гювече със сирене

Ще ви трябват:

- 50 г сирене;

- 50 г кашкавал;

- ¼ глава лук;

- 1 домат;

- 1 червена чушка;

- 1 кисела краставичка;

- 1 с. л. зехтин;

- сол;

- черен пипер;

- червен пипер.

Нарежете лука, домата, чушката, киселата краставичка и ги сложете на дъното на гювечето. Поръсете със солта, подправките и зехтина. Отгоре сложете сиренето и кашкавала. Печете за около 30 минути. Не загрявайте фурната преди това, тъй като така рискувате да спукате гювечето.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.