"Пес Патрул: Суперфилмът" задмина по продажби премиерни игрални филми

Той бе едновременно пуснат и по Paramount+, което се оказа печеливша комбинация

02.10.2023 | 20:25 Редактор: Толя Стоянова

След няколко тихи месеца в кината в САЩ и Канада четири филма имаха своите премиери през уикенда. Анимацията "Пес Патрул: Суперфилмът" се оказа на първо място по продажби на билети с 23 млн. долара, показват студийни оценки.

Представянето и на четирите нови филма – "Пес Патрул: Суперфилмът", "Убийствен пъзел Х", "Създателят" и "Луди пари" – разказват вече добре позната история за боксофиса. Какво работи? Франчайзи с хоръри и анимации. Какво не работи? Оригиналността и комедията.

На страната на "Пес Патрул" на Paramount Pictures и Spin Master е и правилният момент, пише Asssociated Press. Филмът – продължение на първия от 2021 г., е първата семейна анимация в кината от "Костенурките нинджа: Пълен хаос" от началото на август.

Първият "Пес Патрул", с премиера по време на пандемията, дебютира с 13 млн. долара и бе едновременно пуснат и по стрийминг услугата Paramount+, което се оказа печеливша комбинация. Трети филм от франчайза вече получи зелена светлина.

На международно ниво "Пес Патрул: Суперфилмът", чиято продукция струва 30 млн. долара, събра 23,1 млн. долара.

"Убийствен пъзел Х" – десетият филм от хорър франчайза, успя да събере 19 млн. долара в премиерния си уикенд. Предишният филм – "Спиралата: "Убийствен пъзел" продължава" от 2021 г., дебютира с 8,8 млн. долара и събра общо 23,3 млн. долара на местно ниво.

Продукцията за 13 млн. долара има и най-широкото разпространение досега – в 3262 кина. От първия филм през 2004 г. досега франчайзът е генерирал над 1 млрд. долара в цял свят. 

"Създателят" – филм за 80 млн. долара, финансиран от New Regency и разпространяван от Disney’s 20th Century Studios, бе най-големият филм с премиера през уикенда, но не успя да се представи силно. Той събра скромните 14 млн. долара в САЩ и Канада и още 18,3 млн. долара на международно ниво.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: Paramount Pictures