България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Филм за футболна легенда: Романтичната история на Гунди и Лита оживява на голям екран

Режисьорът на лентата Димитър Димитров и главната актриса Александра Свиленова споделиха подробности

02.10.2023 | 09:33 Редактор: Толя Стоянова

Няколко месеца след края на снимките на игралния филм "Гунди – Легенда за любовта" екипът на мащабната и дългоочаквана продукция представи първи кадри от вдъхновяващата история за една от най-великите личности на България – Георги Аспарухов. Създадена по действителни събития и разказана от режисьора Димитър Димитров, сценариста Емил Бонев и оператора Борис Славков, романтичната история на Гунди и неговата съпруга Величка Маркова-Лита ще оживее чрез главните актьори Павел Иванов и Александра Свиленова.

Истинското предизвикателство е да се избере това, което трябва да се покаже, и то да стигне за това времетраене на филма. Има много събития около него, за които трябваше да решим кое да разкажем. Трябваше да покажем най-важното и това, което трябва да се знае за него. Това заяви режисьорът на лентата Димитър Димитров в студиото на "България сутрин".

На въпрос какво е чувството да отидеш на снимачната площадка и до теб да бъде Лита Аспарухова, Александра Свиленова отговори, че Лита я е успокоила и ѝ е казала, че всичко ще бъде наред.

"Това бяха може би единствените думи, които помня от разговора. Ние с нея се видяхме за първи път на първия снимачен ден и разговорът може би е бил минута и половина. Помня енергията на тази жена. След думите ѝ нещата просто потръгнаха", сподели актрисата.

"Георги Аспарухов е един от многото българи, които заслужават да бъдат увековечени в едно произведение. Тогава е имало много добри футболисти, които са били на неговото ниво, но около него има харизма. Това не е футболен филм за футболиста. Темата на филма е изключително актуална и днес - какво коства да си на върха, кога и защо трябва да се откажеш, какви качества са необходими, за да запазиш себе си", коментира Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Александра Свиленова каза още, че са си паснали много добре с Павел Иванов, въпреки че не са се познавали до момента на живия кастинг.

"Много бързо се усетихме, може би енергиите ни съвпаднаха. Това подпомогна и работата ни", посочи актрисата. 

Гледайте целия разговор във видеото.


1
1 rate up comment rate down comment 0
autoexpert.seinajoki
преди 6 месеца