Сираков с обръщение: За всички левскари Гунди остава една искра, носеща усмивка

"Това, което той завеща на поколенията, е най-кристалният образ на левскарския дух", написа мажоритарният собственик на "Левски"

04.05.2023 | 09:31 Редактор: Искра Ангелова
Сираков с обръщение: За всички левскари Гунди остава една искра, носеща усмивка

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков се обърна към привържениците на клуба с призив да дойдат днес на "Герена" и да отбележат подобаващо 80 години от рождението на най-голямата легенда на "сините" Георги Аспарухов-Гунди.

Пълен текст на обръщението:

"Скъпи левскари,

Днес предстои да отбележим 80 години от рождението на иконата за поколения "сини" сърца - Георги Аспарухов.

Легенда, останала в паметта на поколенията не просто като велик играч, а като явление за спортната общественост и цяла България.

За левскарите 4 май винаги ще остане по-особена дата, редом с рождения ден на любимия ни клуб. Защото днес не просто почитаме незабравимата деветка, днес е поредният ден, в който ние имаме рядката възможност и привилегия да се докоснем до неговото футболно и чисто човешко наследство. Защото това, което Гунди завеща на поколенията, е най-кристалният образ на левскарския дух, характер и ценности.

За кариерата му е казано всичко, а победите и попаденията с "Левски" и националния отбор ще се помнят винаги. За всички левскари обаче той остава явление, надхвърлящо границите на играта футбол. Една искра, хранеща духа и носеща усмивка.

Наследство, което като естествен мост през поколенията се предава благодарение на неговата съпруга Лита Маркова и наследника му Андрей Аспарухов, които не спират да съхраняват спомена за Гунди и да са пазители на високите левскарски ценности.

Нека отбележим заедно 80-ата годишнина от рождението на великия Георги Аспарухов.

Очакваме ви на "Герена"!

Наско Сираков".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR