Кои са най-подходящите храни за по-лесно забременяване?

Фолиевата киселина стимулира плодовитостта ви

15.09.2023 | 15:37 Редактор: Михаела Кирилова
Кои са най-подходящите храни за по-лесно забременяване?

Зачеването понякога не е лека задача. Може да сте стигнали до решението да имате бебе, но нещата да не се случват толкова бързо, колкото ви се иска. За да ускорите този процес и да увеличите шансовете си за по-бързо забременяване, трябва да направите някои промени в храненето си.

Спрете да ядете готови храни

Пакетираните храни, готовите, полуготовите лакомства, всичко, което съдържа доказано вредни съставки (добавени захари, изкуствени подобрители, наситени, трансмазнини, хидрогенирани масла), трябва да бъдат премахнати от диетата. Те вредят на хормоналния баланс и протичането на метаболитните процеси.

Включете храни, богати на фолиева киселина

За да стимулирате плодовитостта ви, вероятността гинекологът ви да включи прием на добавки с фолиева киселина е голяма. Можете да добавите още към общия си прием, като включите храни, които са естествено богати на този ценен елемент.

Забравете за тестените, бързите закуски, десертите

Всички високовъглехидратни храни предизвикват невидими възпаления във всички клетки и тъкани. Те пречат на плодовитостта и нормалното делене на клетките. Ако ги избягвате в дългосрочен план, ще намалите общото възпаление в организма, а това ще подобри шансовете за зачеване.

Повече по темата четете на az-jenata.bg

Снимка: Pexels