Кои храни ни пречат да отслабнем?

Невинаги плодовете, плодовите сокове, смутитата оказват благоприятно влияние при свалянето на килограми

07.08.2023 | 20:10 Редактор: Вяра Димова
Кои храни ни пречат да отслабнем?

Когато искате да отслабнете вероятно се обръщате към някои здравословни храни, с помощта на които да свалите излишното тегло. Сред полезните храни са плодовете, плодовите сокове, смутитата, за които е ясно, че доставят безценни витамини и минерали, фибри и антиоксиданти на организма. Как биха могли да са вредни за талията ви?

Напълно е възможно. Колкото и здравословни да са тези храни, именно те могат да са причината да не можете да отслабнете, колкото и странно да звучи. Някои храни, които иначе имат здравословни ползи за организма, могат да се намесят в метаболитните процеси и да попречат на нормалната редукция на мастната тъкан.

Вижте кои са храните, които неочаквано пречат да отслабнете.

Плодови смутита

Смутитата са един от най-здравословните трендове в храненето. На тях наблягат много хора, мислейки си, че ще им помогнат да отслабнат. Всъщност истината е, че със смутитата трябва да се внимава, защото те са изключително концентрирани откъм захари. Това е така заради голямото количество плодове в тях.

Сушени плодове и ядки

Смесицата от сушени плодове и ядки е една от най-популярните, смятани за здравословни. Това е вярно, но важи само ако се консумират в много малки количества.

Ядките са богати на мазнини, което добавя много калории към общия прием. Сушените плодове са много концентрирани на захари, което също ги прави не особено добър вариант за отслабване.

Диетични напитки без захар

Много хора погрешно смятат, че могат да пият колкото си искат диетични напитки само заради това, че не съдържат захар. Те обаче съдържат множество подсладители, които не само имат канцерогенен характер, но могат да повлияят зле на храносмилането, хормоните и отделянето на инсулин в кръвта.

Плодови кисели млека

Киселото мляко е известно със здравословните си ползи, но когато в него има добавени захари и плодови изкуствени овкусители, то вече губи свойствата си. Плодовите кисели млека са вредни за диетата ви заради тези вещества в състава си и именно те могат да са причината да не успявате да отслабнете.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay