Вкусна идея за неделен обяд: Как да приготвим пикантни пилешки кюфтенца

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса

30.04.2023 | 09:57 Редактор: Искра Ангелова
Вкусна идея за неделен обяд: Как да приготвим пикантни пилешки кюфтенца

Продукти:

- 1,400 г пилешки гърди без кожа, може и пуешко месо

- 3-4 люти чушки халапеньо или други без семки

- 1 връзка магданоз

- 1 и ½ глава червен лук

- 4-6 скилидки чесън

- 3 големи яйца

- сол и черен пипер на вкус

- 1 чаша сирене чедър (настъргано)

Приготвяне:

Нарежете на едри парчета месото, лука, чушките и ги сложете в блендер или кухненски робот заедно с останалите съставки. Смелете до получаването на хомогенна смес. От нея оформете малки кюфтенца. Може да ги запечете във фурна, като ги сложите в тава върху хартия за печене. Леко поръсете със зехтин, съветва az-jenata.bg.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути или до готовност. Ако ползвате еърфрайър - печете за около 12-15 минути или до готовност. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.