Изключително лесна рецепта за пастет от пилешки дробчета

В дълбок тиган загрейте малко зехтин

12.10.2022 | 21:12 Редактор: Искра Ангелова
Изключително лесна рецепта за пастет от пилешки дробчета

Лесна рецепта за домашен пастет от пилешки дробчета. Как се прави?

Продукти:

- 250 г пилешки черен дроб

- 40 г масло

- 50 мл бяло вино

- 1 ч. л. горчица

- 30 г. каперси

- 1 глава червен лук

- 3-4 бр. аншоа

- зехтин, сол, черен пипер на вкус

- няколко листа градински чай

- 1-2 стръка свеж розмарин

- 100 мл вода или пилешки бульон

Приготвяне:

В дълбок тиган загрейте малко зехтин и сложете в него нарязания лук, розмарина и градинския чай, като билките може да не нарязвате. След като се задуши леко лукът, може да добавите дробчетата. Когато се позапържат, може да извадите от тигана розмарина и градинския чай. Добавете виното и водата/бульона и гответе около 10 минути. След това прибавете каперсите, аншоата, горчицата и накрая маслото. Овкусете със сол и черен пипер, съветва az-jenata.bg.

Когато вкусовете се смесят и дробчетата вече са готови, всичко това може да пасирате в блендер или кухненски робот, може да ползвате и пасатор. По желание може да изсипете дробчетата на дървена дъска и с нож много хубаво да ги нарежете до получаването на консистенция, която да напомня за пастет. Сервирайте с хубав хляб.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
манджи
преди 1 година
Аншоа в пастет от пилешки дрибчета?! Сигнализирай за неуместен коментар