Арчи е рожденик навръх коронацията - истинската причина за отсъствието на Меган?

6 май ще бъде паметна дата в историята на Великобритания

24.04.2023 | 11:20 Редактор: Искра Ангелова
Арчи е рожденик навръх коронацията - истинската причина за отсъствието на Меган?

Коронацията на Чарлз III наближава, а с това започват да излизат и нови подробности около гостите, ястията и специалните чествания. 6 май определено ще бъде паметна дата в историята на Великобритания, като това е първата коронация от 70 години насам, след като кралица Елизабет II почина през септември миналата година.

Преди седмица от Бъкингамския дворец обявиха, че принц Хари все пак ще присъства на церемонията в Лондон, но ще бъде сам. Съпругата му Меган Маркъл и двете им деца Арчи и Лилибет остават в Калифорния, където ще отбележат рождения ден на момченцето. На 6 май то навършва 4 години, като местните медии съобщават, че Маркъл вече прави специални планове за празненството.

Принц Хари също ще се опита да бъде вкъщи, като най-вероятно ще бърза да се качи на самолета след официалното встъпване в длъжност на баща си и няма да присъства на последващите празненства.

Според кралски източници, крал Чарлз се радва, че синът му ще бъде в Лондон, но подобряването на взаимоотношенията им, на което се надяваха много хора, най-вероятно е все още далеч в бъдещето. Проблемите в кралското семейство започнаха през март 2020 година, когато Хари и Меган решиха да се откажат от кралските си задължения, да напуснат Великобритания и да се преместят в Америка. Оттогава те широко обсъждат причините за хода си, включително в интервю пред Опра Уинфри и в документалния филм "Хари и Меган" по Netflix.

Враждата между принца и семейството му беше очевидна и от последното пристигане на Хари в Лондон. Той изненадващо кацна в столицата, за да даде показания по делото срещу издателската къща Associated Newspapers, която публикува вестниците Daily Mail и The Mail on Sunday, които открито водеха война срещу Меган и Хари и бяха посочени като основна причина за напускането им на Лондон.

Макар да прекара няколко дни у дома, принцът така и не се срещна с брат си Уилям или баща си. Също така не стана ясно къде точно е отседнал, след като Чарлз реши да преотстъпи къщата Frogmore в Уиндзор на брат си Андрю. Именно там живееха Хари и Меган, когато бяха част от кралското семейство, като домът беше техен и след напускането им. Сега обаче той попада в други ръце.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС