Какво кара мъжете да изпитват страх от обвързване?

Една от причините е преживяно любовно разочарование в миналото

23.04.2023 | 09:20 Редактор: Вяра Димова
Какво кара мъжете да изпитват страх от обвързване?

Любовта носи както хубави, така и емоции на разочарование. Вероятно всеки човек се страхува от любовта по някакъв начин и повечето хора имат конкретни лични причини за страха. Страхът от обвързване може да доведе до самосаботиране на връзки, в които сме щастливи. Какво може да накара мъжете да изпитват страх от обвързване? Вижте няколко възможни причини.

Някои мъже се страхуват от любовта, защото смятат, че е трудна

Мъжете понякога смятат, че любовните връзки са трудни и ще им отнеме прекалено много време и усилия, които трябва да положат, за да ги поддържат. Когато смятат, че нещо ще бъде предизвикателство за тях, по-скоро биха го избегнали, особено ако се намират в период, в който не са сигурни дали искат сериозни взаимоотношения. 

Негативни преживявания в детството

Емоционалната травма, преживяна в детството, може да попречи на нашите романтични връзки. Западни проучвания показват, че малтретирането в детството може да допринесе за стила на привързаност на възрастните.

Спомени за любовно разочарование

Ако мъжът е преживял любовно разочарование в миналото, с което все още се разделя или му е нанесло повече болка, то той ще се страхува да създаде нова трайна връзка. Донякъде това е нормална реакция. Вероятно всеки би имал резерви по отношение на това дали няма отново да бъде наранен и затова е по-резервиран.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay