Спрете да казвате "не" на всичко, вредите на връзката си

Едно от най-трудните неща за всеки човек е да признае собствените си грешки

16.02.2023 | 09:56 Редактор: Петя Кръстева
Спрете да казвате

Едно от най-трудните неща за всеки човек е да признае собствените си грешки, особено в любовта. Никак не е лесно да осъзнаеш грешките си и да допуснеш, че именно ти може да си причината за влошаването на отношенията или неуспехите в любовта, които следват един след друг. За съжаление, това е много често срещан феномен. Обикновено хората са устроени така, че да хвърлят по-лесно вината върху другите. Хвърлянето на цялата вина върху партньора е лесен път към бягство от отговорност към себе си. Лошото е, че този подход не води до градивност и е основа за постоянно повтаряне на едни и същи грешки в любовта и връзките, които ви пречат да бъдете щастливи.

Кои са признаците, че вие сте проблемът във връзката?

Автоматичният ви и първи отговор за всичко е "не"

Колкото и да ви обича партньорът ви, ако постоянният ви отговор на всичко е "не", това би го изтощило и отказало от вас. Мъжете са чувствителни към женските откази и приемат постоянното "не" като каприз и желание за надмощие.

Оставяте партньора си да върши цялата работа

Замислете се дали не изглеждате твърде разглезени и неспособни да се справяте с живота, ако оставяте всичко на партньора си. Няма значение дали става дума за домашни задължения или печелене на пари, взимане на решения – ако всички отговорности са оставени на него, а вие сте без мнение или не реагирате по никакъв начин - това е токсично поведение, което изтощава връзката.

Четете повече по темата на az-jenata.bg

Снимка: Pixabay