Принц Хари: Винаги съм се чувствал различно от останалата част от семейството

Херцогът на Съсекс сподели, че с книгата си е искал да накара другите да говорят за проблемите си

05.03.2023 | 17:00 Редактор: Михаела Димитрова
Принц Хари: Винаги съм се чувствал различно от останалата част от семейството

Принц Хари заяви, че "винаги се е чувствал малко по-различно" от семейството си и че покойната му майка се е чувствала по същия начин.

В онлайн разговор с  д-р Габор Мате, херцогът на Съсекс сподели, че се страхува да не загуби спомените за майка си Даяна, когато е започнал терапия.

Той също така признава, че се е погрижил да "задуши" децата си с обич, за да избегне предаването на всякакви "травми" или "негативни преживявания" от собственото си възпитание, пише Би Би Си.

Размишлявайки върху обществения отзвук от работата, херцогът на Съсекс настоя, че не е "жертва" и не търси съчувствие.

Той разкри, че собствената му реакция на публикуването на противоречивата книга е да се чувства "невероятно свободен".

"Почувствах, че огромна тежест падна от раменете ми", описвайки книгата като "акт на служба", за да помогне на другите да нарушат табуто да говорят за проблеми с психичното здраве.

Принцът говори за това, че е "вечно благодарен" на съпругата си Меган в промяната на перспективата му, наричайки я "изключително човешко същество".

И говори за Афганистан, където е служил два пъти на служба, заявявайки, че не всички британски войници са съгласни с войната.

"Една от причините, поради които толкова много хора в Обединеното кралство не подкрепяха нашите войски, беше, че те предполагаха, че всеки, който служи, е за войната. Но не, след като се регистрирате, правите това, което ви е казано да правите.

"Така че имаше много от нас, които не бяха непременно съгласни или несъгласни, но вие правите това, за което бяхте обучени. Вие правите това, за което сте изпратени."

Снимка: БГНЕС