Сексът не е само удоволствие, подобрява здравето ни

Този акт е удоволствие, наслада, начин за релаксация

17.02.2023 | 09:05 Редактор: Ирена Бакърджиева
Сексът не е само удоволствие, подобрява здравето ни

Освен удоволствие, сексът може да ви донесе и положителни ползи за здравето? Вижте кои са те в следващите редове:

Подпомага имунната система

Според редица проучвания, хората които са сексуално активни, боледуват по-кратко в сравнение с тези, които не са. Вероятно това се дължи на факта, че те имат по-висока защита и по-високи нива на антитела срещу вируси и бактерии. Въпреки това, ако искате да сте здрави, освен редовно практикуване на секс, трябва да обърнете внимание и на правилната диета, достатъчна активност и пълноценен сън.

Повишава либидото

"Колкото повече, толкова повече", както би казал Мечо Пух с други думи – по-редовните забавления под завивките ще повишат либидото ви. При жените редовният секс увеличава вагиналната лубрикация, кръвообращението, както и еластичността на кожата. А всичко изброено дотук може да помогне на дамите сексът да бъде по-приятно изживяване и да го желаят повече.

Повишава контрола над пикочния мехур

Силното тазово дъно е една от най-важните предпоставки за превенция на неволното изпускане на урина – състояние, което засяга около 30% от жените в даден етап от живота им. Добрият секс е прекрасна тренировка за тазовото дъно, а изпитването на оргазъм води до контракции на мускулите, като по този начин те стават по-силни.

Понижава кръвното налягане

Според редица проучвания сексуалният акт понижава кръвното налягане, а и освен това той може дори да се разглежда като форма на физическо упражнение. По време на секс се горят по 5 калории на минута. Както и при тренировката, колкото по-постоянни сте, толкова по-големи ще са и ползите за здравето ви.

Четете повече в az-jenata.bg.