"Здравей, Дядо Коледа!" - вълнуваща среща с белобрадия старец с празничен трамвай

За първи път къщичка със сцената на Рождество Христово беше открита на площад "Св. Неделя"

19.12.2022 | 19:20 Редактор: Петя Кръстева

Коледен трамвай радва жителите и гостите на София. Незабравимите празнични пътувания ще се осъществяват до 23 декември. За първи път откриха и къщичка със сцената на Рождество Христово. 

За десета поредна година малки и големи в столицата ще се возят в компанията на Дядо Коледа и Снежанка. В ретро трамвая ще бъде допускан само по един възрастен придружител с едно или повече деца. 

"Ще кажа "здравей" на Дядо Коледа", "Очаквам да ни изненада с хубави подаръци", коментираха малките пътници на празничния трамвай. 

"Един юнак ми даде писмо, не знам какво пише, още не съм го прочел, но като спрем ще си го прочета с голямо удоволствие", разказа Дядо Коледа. 

Подаръците са светлоотразителни гривни, които ще пазят децата в движението.

От днес до 23 декември трамвайчето ще се движи от 15:00 до 19.00 часа.  Атракционната мотриса ще пътува двупосочно - на всеки кръгъл час ще тръгва от площад "Възраждане" и ще спира на всички спирки до площад "Журналист". 

За първи път къщичка със сцената на Рождество Христово беше открита на площад "Св. Неделя" с благословението на патриарх Неофит. 

Къщичката ще остане до Йордановден, когато по стар стил се чества рождението на Иисус Христос.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.