Маслата, които ще ни помогнат в борбата със стриите 

Добри примери са арганово и лавандулово масло

17.11.2022 | 23:30 Редактор: Ваня Кузманова
Маслата, които ще ни помогнат в борбата със стриите 

В грижата за кожата, без значение дали става въпрос за тялото или лицето, не бива да забравяме, че постоянството е ключов фактор. За да подобрим състоянието на стари стрии, не бива да се отказваме след първия месец. Разбира се, бихме могли и да се доверим на дерматолог, който да ни посъветва какво е най-доброто решение за нашата кожа. Не бива да забравяме, че има масла, които доказано помагат за намаляване на риска от появата на стрии и също така минимизират вече появилите се. 

Добри примери са арганово и лавандулово масло, кокосово, бадемово, нероли.

Масло от готу кола

Уникалното масло може да намерите не само в аптечната мрежа, но и в специализираните магазини за биохрани и биокозметика. Маслото от готу кола се извлича от корена и листата на Centella Asiatica. Използва се главно в продукти за грижа за кожата за подобряване на външния ѝ вид. То помага за намаляване на кожни раздразнения, белези и стрии, благодарение на специалните съединения, които съдържа. Също така се смята, че спомага за стягането на кожата, регенерацията на клетките. Готу кола често се комбинира с други ценни масла в козметични продукти за още по-добра ефективност.

Масло от семена на шипка

Маслото от шипка е едно от най-добрите за суха и зряла кожа, за намаляване появата на бръчки. Известно е, че спомага за синтеза на колаген, който подобрява еластичността на кожата. Редовната му употреба се отразява положително и върху вида на стриите, повърхностните белези от изгарянията. Маслото е богато на антиоксиданти, витамини, минерали, които подхранват кожата, озаряват я и забавят процесите на стареене.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay