Въоръжете се с кремове, серуми и етерични масла за здрава кожа през есента

Младата и жизнена кожа е индикатор за здравето на целия организъм

22.10.2022 | 18:20 Редактор: Петя Кръстева
Въоръжете се с кремове, серуми и етерични масла за здрава кожа през есента

За разлика от другите жизненоважни органи, които не виждаме – кожата е изложена на показ. Слънце, вятър, студ – всичко се отразява на състоянието ѝ. Ако не отделим на кожата си нужното време и внимание, следите, които остават по нея, могат да имат безвъзвратно влияние. Разбира се, навременната реакция е от голямо значение. Тя може да бъде от полза, ако искаме да запазим този наш орган в перфектно състояние. Младата и жизнена кожа е индикатор за здравето на целия организъм. 

Предлагаме ви няколко съвета за адекватни действия през този сезон.

Ако имате много чувствителна кожа

За да предпазите сухата и чувствителна кожа, специалистите съветват да използвате продукти, които съдържат еластин, колаген или алое. Хора, които страдат от атопична кожа, псориазис или дерматит, могат да усетят леко затопляне, дори парене – това може да се дължи именно на прехода между сезоните. Хидратирайте я с кремове, серуми, маски и етерични масла. Приемайте достатъчно колаген и използвайте гел от алое вера.

Обърнете внимание на чувствителните зони

Ако досега не сте използвали грижа за устните и околоочната зона – крайно време е да го направите. Това се отнася с пълна сила за периода на есента и зимата. Кожата не обича резките промени във времето, ето защо ние можем да ѝ помогнем, ако използваме специално създадени продукти за тези специфични моменти. Понякога дори нещо толкова просто като обикновен вазелин, може буквално да спаси устните ви.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК