Какви етерични масла можем да използваме за вяла и стресирана кожа?

Те са чудесно допълнение към нашата ежедневна грижа

16.10.2022 | 23:00 Редактор: Теодора Патронова
Какви етерични масла можем да използваме за вяла и стресирана кожа?

Нещо, за което кожата ни всеки път ни благодари е грижата с етерични масла. Дори в луксозните козметични продукти, които обичаме да си купуваме се влагат етерични масла. Не бива да забравяме, че те са чудесно допълнение към нашата ежедневна грижа за кожата на лицето и тялото. 

Етеричните масла са неизменна грижа, помагаща да възстановим кожата си от стреса, околната среда. Едни от най-добрите масла за възстановяване на стресираната и вяла кожа са масло от шипки, роза, мирта и други. 

Етерично масло от лавандула

Маслото от лавандула има и невероятни ползи за здравето и красотата на кожата ни. То има противовъзпалително свойство, което може да намали зачервяването и е естествен хидратант, който може да възстанови сухата кожа, показват изследвания. Успокоява стресирана кожа. Хубаво е да се ползва в комбинация с базово масло като кокосово, бадемово, масло от шея, макадамия и други.

Етерично масло от нероли

Според западни изследвания, това уникално ароматно масло подпомага регенерацията на клетките, което го прави чудесна съставка против стареене. Често влиза в състава на козметика и терапиите за девитализирана, зряла, застаряваща и чувствителна кожа. Също така, маслото има и антибактериални свойства, както и намаляващи видимостта на стриите качества.

Етерично масло от градински чай

Ако страдате от акне, маслото от градински чай спомага за контролиране на излишния себум. Освен че се бори с видимите признаци на стареене, то е чудесна грижа за мазна и суха кожа. Хубаво е да се комбинира с крем за лице или с базови масла.

Етерично масло от пачули

Това е едно от най-добрите етерични масла за възстановяване на вялата кожа. То действа като естествено стягащо средство, което прави кожата по-стегната, гладка и подхранена. Етеричното масло от пачули спомага за намаляване на фините линии, подобрява текстурата и тена на кожата, действа и като антисептик.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
неоЛи
преди 1 година
Еммм...смесваме по капка от тях и просто мажем? То ще има ли измиване Сигнализирай за неуместен коментар