Основните ползи от планковете, заради които е добре да ги правим всеки ден

Укрепват цялото тяло и подобряват стойката

23.08.2022 | 06:30 Редактор: Ваня Кузманова
Основните ползи от планковете, заради които е добре да ги правим всеки ден

Планк е едно от най-ефективните упражнения, което стяга и оформя цялото тяло. При изпълнение на планк с всичките му модификации се напрягат всички групи мускули, което има множество ползи за цялото тяло. Ако правите планк редовно, цялото ви тяло ще ви е благодарно, защото изгаряте мазнини ефективно, като същевременно стягате всички групи мускули.

Кои са основните ползи от планковете, заради които да правите това упражнение всеки ден?

Планковете укрепват цялото тяло

Ако обичате да правите упражнения, които да са насочени към всички мускулни групи, планк е едно от тях. Ако все още не сте включили планк в рутината си за тренировки, направете го. Благодарение на планковете ще стегнете цялото тяло и ще оформите красиви мускули, като същевременно ще изгорите излишните мазнини.

Планковете подобряват стойката

Правилното изпълнение на планк е добра стратегия за подобряване на стойката. Ако се стараете да правите планк правилно, това ще ви помогне да подобрите и позицията на тялото при изправено и в седящо състояние.

Планковете помагат за намаляване на болките в кръста

Правилното изпълнение на планковете оказва положително влияние не само върху стойката, а и върху стягането на гръбните и коремните мускули. Това е от голямо значение за правилната поддръжка на кръста и намаляването на болките в него. Ако имате проблеми с кръста, планк е вашето упражнение.

Планк подобрява баланса на тялото

Когато правите планк, това поставя тялото ви пред предизвикателство да запази баланса си за определен период от време, в който всички мускули са напрегнати, за да ви държат в съответната поза. Изпълнението на това упражнение помага за подобряване на баланса, което ви предпазва от нараняване в ежедневието и при тренировка.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
неоЛи
преди 1 година
Аз правя почти всеки ден по 10 мин. От тубата съм си харесала едно клипче. Сигнализирай за неуместен коментар