Диетолог успокои любителите на дюнера: Това е най-здравословната бърза храна

"Винаги трябва да следите какво ядете, защото съществува риск от отравяне", заяви специалистът

01.08.2022 | 21:31 Редактор: Искра Ангелова
Диетолог успокои любителите на дюнера: Това е най-здравословната бърза храна

Нурия Дианова, гастроентеролог и диетолог, посъветва любителите на фастфууда коя е най-малко вредната бърза храна. Според специалиста това ястие е дюнер кебапът /шаурма/.

"Шаурма" е един от най-балансираните видове бърза храна. За разлика от пицата и бургерите в него има по-голямо количество пресни зеленчуци. От гледна точка на баланса той е по-добър. Така че дори не е нужно да добавяте зеленчукова салата или плодове към нея особено когато дюнерът е опакован пред вас, а останалата част от бързата храна често не е. Винаги трябва да следите какво ядете, защото винаги съществува риск от отравяне", цитира URA.RU специалиста.

Дианова споделя и своята рецепта за здравословна шаурма. Според нея в мека арабска питка трябва да се увият парчета пилешки гърди на скара или кайма, ситно нарязано зеле и пресни зеленчуци. Според диетолога зелените зеленчуци са незаменима добавка към това ястие, предава БГНЕС.

Специалистът добави, че човек трябва внимателно да следи с какво се храни. По думите ѝ това ще ни помогне да избегнем много здравословни проблеми. В същото време тя напомни, че страстта към бързото хранене често е една от причините за много "модерни" заболявания.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
Желяз каменоff
преди 3 месеца
А ве колко е вкусна тва с дюнера не ми се вярва. Сигнализирай за неуместен коментар