Меркурий в Рак: За какво да сме подготвени

Този транзит може да ни направи малко по-чувствителни

08.07.2022 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Меркурий в Рак: За какво да сме подготвени

На 5 юли планетата на комуникацията - Меркурий, премина в знака на Рак. Така ще се задържи до 19 юли. Този транзит може да ни направи малко по-чувствителни. Но дори и да се изгубим донякъде в своите чувства, бързо ще успеем да се отърсим от това объркване.

Всеки път, когато Меркурий е в кардиналния знак Рак, интуицията ни става по-силна. Ракът е кардинален воден знак, което означава, че сме склонни да говорим първи, вместо да обмисляме думите си и да не сме така импулсивни.

Целта на нашата комуникация ще бъде продиктувана от това, което чувстваме, независимо дали са положителни или отрицателни емоции. Ще бъдем склонни да приемаме всичко твърде лично. За нас ще бъде предизвикателство да балансираме сърцето и ума си. Транзитът в Рак е подходящ да се отворим повече към тези, на които имаме доверие.

Важно е обаче да сме внимателни в думите и действията си, тъй като другите може да не разберат гледната ни точка. Това е време, когато нашите вътрешни нужди и чувство за сигурност стават по-важни. Може да използваме това време, за да станем по-добри слушатели в комуникацията с другите.

На 9 юли Меркурий в Рак ще квадратира Юпитер в Овен. Тази позиция на планетите създава напрегната връзка между тях и може да бъде катализатор за действие.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК