Еликсир с мед, лимон и чесън подобрява здравето, намалява риска от диабет

Даровете на природата са онова, от което тялото ни има нужда, за да е здраво

12.06.2022 | 15:43 Редактор: Искра Ангелова
Еликсир с мед, лимон и чесън подобрява здравето, намалява риска от диабет

Даровете на природата са онова, от което тялото ни има нужда, за да е здраво. Едни от най-наситените с полезни витамини, минерали, антиоксиданти, и безброй ценни микроелементи, са медът, лимонът и чесънът. За всеки един от тях е известно, че притежава прекрасни полезни свойства, които стимулират цялостното здраве. А когато ги обедините в един еликсир, наситен с всичките им вълшебни качества, организмът ви ще ви е благодарен всеки ден.

Медът е естествен продукт, особено когато е суров и нерафиниран, което го прави изключително полезен. Той има антибактериални, антивирусни, противовъзпалителни свойства. Съдържа богата палитра от вещества, стимулиращи имунната система и ускоряващи оздравителните процеси.

Чесънът е добре познат на всички като природен антибиотик. Той дължи славата си на активните вещества в състава си, преди всичко на антиоксиданта алицин. Освен него, чесънът съдържа още витамините В6, С, А, К, фолиева киселина, желязо, магнезий, фосфор, цинк, селен.

Чесънът е противовъзпалително средство, което подпомага функциите на сърдечносъдовата, нервната, имунната, храносмилателната системи. Може да допринесе в превенцията на диабета и усложненията от него.

Лимонът е известен с богатото наличие на витамин С. Както всички цитруси, така и лимонът съдържа завидни количества от важния антиоксидант, който има противовъзпалителен характер, стимулира зарастването на раните, регенерирането и деленето на клетките, усвояването на колагена.

Лимоните са много полезни за имунната система, сърдечносъдовата функция, богати са на фибри и лимонена киселина, което оказва изключително благотворен ефект върху храносмилането и метаболизма.

Как да обедините тези три прекрасни природни съставки в един еликсир за повече здраве?

Ето какво ви трябва:

- 6-7 големи скилидки чесън;

- 2 големи лимона;

- 400 г мед.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
До първите 2 съставки звучеше добре... Сигнализирай за неуместен коментар