Как да подобрим настроението си след тежък ден?

Ако не успеем да въведем баланс в емоциите си, негативизмът лесно ще ни завладее

10.05.2022 | 23:17 Редактор: Теодора Патронова
Как да подобрим настроението си след тежък ден?

Няма как винаги да сме позитивни. Има толкова много фактори, оказващи влияние върху нашата нагласа и настроение. Ако не успеем да въведем баланс в емоциите си, негативизмът лесно ще ни завладее. Можем ли да направим нещо бързо и лесно, за да подобрим своето настроение?

1. Насладете се на природата. Тя винаги ни зарежда с положителни емоции, помага да намалим тревожността, стреса, подобрява дори работната ни памет.

2. Правете малки жестове на добрина. Това спомага да намалите фокуса върху вашите проблеми и е доказано, че добрите дела, които правим ни карат да се чувстваме по-добре.

3. Смейте се. Смехът наистина е най-добрият „лек“, който ни помага да се успокоим, да поддържаме силна имунна система, подобрява положителната ни нагласа. Коя бе последната комедия, която гледахте или виц, който прочетохте?

4. Бъдете в компанията на позитивни и добри хора. Западни изследвания показват, че стресът и лошото настроение, отрицателната нагласа, могат да бъдат „заразни“.

6. Дишайте дълбоко. Дихателните упражнения помагат за елиминирането на токсичния въздух от тялото ни. Освен това е доказано, че дихателните упражнения помагат да намалим напрежението и да се почувстваме по-добре. Ако днес се окаже, че не ви е ден или просто без причина не се чувствате съвсем позитивни, опитайте се да вдишате и издишате няколко пъти дълбоко и бавно.

7. Почивайте си достатъчно. Пълноценната почивка е важна за нашата положителна нагласа. Затова ако не сте се наспали, липсва ви положителното настроение, но можете да дремнете – направете го.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК