Цветните аромати, които подобряват нашето настроение и намаляват стреса

Уханните рози са едни от най-мощните аромати за добро настроение

25.04.2022 | 15:00 Редактор: Ваня Кузманова
Цветните аромати, които подобряват нашето настроение и намаляват стреса

Природата ни е дарила с много и красиви цветя и билки. Някои билки са толкова красиви, че понякога обичаме да си правим цветен букет от тях, който да декорираме в дома си. Цветята ни зареждат с положително настроение не само като се възхищаваме на техните багри и красиви форми. Цветните аромати доказано могат да подобрят нашето настроение, когато сме изложени на стрес. 

Люляк

Разкошният аромат на люляка мигновено прониква във всяко помещение на дома, когато го внесем под формата на букет. Смята се, че самото присъствие на люляка кара хипофизната ни жлеза да сигнализира на част от мозъка ни да освободи бета-ендорфини. Това са невротрансмитери, които са отговорни за борбата с напрежението. Не забравяйте и за парфюмите с ухание на люляк

Жасмин

Когато сте стресирани или тревожни, жасминовият аромат е още едно ароматно спасение. Той има свеж, сладък аромат, който насърчава спокойния сън. Също така се смята, че действа като афродизиак и ни помага да бъдем по-уверени.

Роза

Един от най-мощните аромати за добро настроение, повишаващ желанието за любов към другите, себе си, правещ ни по-нежни. Уханните рози ни помагат бързо да забравим за тревогите, действат ни и като афродизиак и освобождават мислите ни от стрес, когато искаме да се отпуснем, да медитираме. Можем да се радваме на този аромат под формата на свежи цветя, масло от рози, розова вода, чай от рози и други.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК