Кои са полезните храни за пролетен детокс на организма?

Лимоните са чудесни за детоксикация през всеки сезон

23.03.2022 | 06:30 Редактор: Ваня Кузманова
Кои са полезните храни за пролетен детокс на организма?

С настъпването на пролетта нашето ежедневно меню постепенно се променя. Консумираме по-леки храни, както и такива, които ни помагат да прочистим тялото от излишните течности и токсините. Кои храни са подходящи за пролетен детокс? 

1. Спанак – той е богат на противоракови и противовъзпалителни антиоксиданти. Също така съдържа омега – 3 мастни киселини, алкализира тялото. Богат е и на витамин К, калций и магнезий, които спомагат за поддържането на здрави кости.

2. Лимони – Те са чудесни за детоксикация на организма през всеки сезон, благодарение на антиоксиданта витамин С, който се съдържа в тях. Лимоните спадат към групата на алкалните храни.

3. Репички – консумацията им подпомага процеса на детоксикация на организма. Също така ни осигуряват сяра, фибри, витамин С. Тук може да видите как да почистите плодовете и зеленчуците от пестициди.

4. Грах – грахът е част от нашите ястия, салати. Той е един от най-вкусните и полезни зеленчуци, които ни осигуряват антиоксиданти, включително флавоноиди, каротеноиди, фенолни киселини и полифеноли. Има малко калории и мазнини.

5. Кориандър – добавен към сосове, смутита, салати, ястия, супи, за кориандъра се смята, че помага за елиминиране на живака и тежките метали от тялото. Също така допринася за баланса на кръвната захар, холестерола, благоприятства здравето на очите.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК