Куркума, лимон и джинджифил за детокс на тялото и силен имунитет

Те са богати на антиоксиданти и имат противовъзпалителни свойства

18.01.2022 | 14:24 Редактор: Ваня Кузманова
Куркума, лимон и джинджифил за детокс на тялото и силен имунитет

Умора, чести настинки, лошо храносмилане, неразположения, главоболие и други. Това са част от симптомите, които подсказват, че тялото ви може би се нуждае от детокс. Хубавото е, че можем да помогнем за този прочистваш процес, консумирайки една приятна напитка – топла или на стайна температура.

Знаете ли, че куркумата, лимонът и джинджифилът са богати на антиоксиданти и са известни със своите противовъзпалителни свойства? Тези три суперхрани, спомагат за прочистване на тялото и укрепват имунната система. Ето малко повече за тях.

Куркумата съдържа незаменимото съединение куркумин, известно с това, че предотвратява увреждането на тялото от свободните радикали. Друго вещество в куркумата, липополизахаридът, е известно с антибактериалните и антивирусните си ефекти. 

Лимонът

Изключително богат е на витамин С и един от най-полезните плодове за елиминиране на токсините от организма. Лимонът съдържа и други антиоксиданти, витамин В6, мед, калий и други важни хранителни елементи.

Пресният лимонов сок спомага за облекчаване на лошото храносмилане, особено след обилно хранене с по-тежки храни. Също така елиминира свободните радикали, намалява риска от преждевременно стареене, има противовъзпалителни свойства.

Джинджифил

Според западни изследвания, активната съставка на джинджифила - гингерол, има аналгетичен, успокояващ и антибактериален ефект върху човешкото тяло. Джинджифилът също е добър източник на антиоксиданти, благоприятства храносмилателната система, повишава имунитета, детоксикира, облекчава коремните и мускулни болки.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК