Вода, хидратация, спортна активност: Следпразничен детокс за по-свежа кожа 

Празничното меню се отразява не само на фигурата, но и на кожата

03.01.2022 | 15:25 Редактор: Ваня Кузманова
Вода, хидратация, спортна активност: Следпразничен детокс за по-свежа кожа 

Харесваме коледните и новогодишни празници. Винаги планираме нещо приятно като занимание, похапваме си от любимите храни. Но празничното меню се отразява не само на фигурата ни, но и на състоянието на кожата. Когато консумираме повече захар, глюкоза, колагенът и еластинът се нарушават.

Кожата губи своята еластичност и блясък, омазнява се повече, повърхността ѝ изглежда неравна, появяват се пъпки, подпухнали сме в лицето. Всичко това ни подсказва, че минат ли празниците е време да детоксикираме кожата си. Ето няколко начина как може да го направите.

Вода, вода, вода

По време на празниците консумираме всякакви напитки, като сокове, газирано, алкохол, но оскъдни количества свежа вода. Ако искате бързо да освежите кожата си след празниците, заложете на достатъчно консумация на вода, може и да добавяте малко количество пресен лимонов сок. Водата спомага за елиминиране на излишните течности, токсините и поддържа в баланс перисталтиката, а всичко това има отношение към това как изглежда вашата кожа.

Хидратация на кожата

Тя се случва не само с приема на достатъчно количество вода, плодове и зеленчуци, които съдържат много вода, но и чрез козметичните продукти, които нанасяме. По време на празниците консумираме повече захар и захарни изделия, алкохол, солени храни, нивата на стрес са повишени. Всичко това увеличава дехидратацията на кожата, тя губи своята свежест, фините линии стават по-видими. Ето защо се нуждаем от козметична грижа, която да рехидратира бързо нашата кожа.

Спортна активност

Ако не сте от тези, които успяват да намерят време за спорт и по време на празничните дни, то завръщането към упражненията може да бъде малко по-трудно. Все пак не забравяйте, че физическата активност спомага за подобряване на кръвообращението, което е важно за здравето и красотата на кожата. Освен това, когато се потим, тялото ни успява също да се детоксикира.

Повече по темата четете в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК