Как да се грижим за кожата през зимата?

Вашите коса и лице се нуждаят от специална грижа, тъй като студът им влияе по негативен начин

27.12.2021 | 13:08 Редактор: Теодора Патронова
Как да се грижим за кожата през зимата?

Когато сезоните се сменят, вие променяте и гардероба си. Това обаче не е достатъчно, за да запазите здравето си. Вашите коса и лице се нуждаят от специална грижа, тъй като студът им влияе по негативен начин и трябва да ги защитите.

Как да се справите със сухата кожа

"Зимният вятър намалява хидратацията на кожата, което я прави много уязвима на напукване, разкъсване и изсушаване. Важно е да ексфолирате редовно кожата си, за да отстранявате натрупаните мъртви клетки. Също така я снабдете с витамин С, който е антиоксидант и едновременно възстановява и обновява кожните клетки като помага за цялостното заздравяване на кожата. Ексфолианти, съдържащи гликолова, млечна и салицилова киселини ще помогнат за подобряване на нейното състояние", съветва дерматологът д-р Али за британския Elle.

Как да се справите със зачервена кожа

„Студените месеци често създават една червенина върху кожата, която може да бъде и симптом за развиване на розацея – хронично състояние на кожата, причинено от различни фактори. Продуктите за грижа за кожата, богати на гликолова, млечна и салицилова киселини, ще намалят възпалението, зачервяването и запушването на кожата. Също така е важно да се опитате да идентифицирате потенциалните причини, за да можете да ги избегнете", коментира Али.

Грижа за ръцете

"Не забравяйте да носите ръкавици на открито и да нанасяте крем за ръце поне по няколко пъти на ден. Също така не излизайте с мокри ръце!", съветва ортопедът Маргарет Дабс.

Четете повече по темата в tialoto.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК