Най-здравословните храни за всеки ден

Авокадото е източник на полезни мазнини, фибри и витамини

26.02.2022 | 16:48 Редактор: Ваня Кузманова
Най-здравословните храни за всеки ден

Здравословното хранене не означава непременно лишаване от всичко вкусно. Когато сте на диета, това също не значи задължително, че ще страдате от глад и лишения постоянно. Има толкова вкусни и същевременно здравословни храни, които можете да включите всеки ден в храненето си и които ще доставят ценни хранителни вещества на организма ви. 

Вижте кои са едни от най-здравословните храни, които да включвате всеки ден в храненето си.

Овесена каша с плодове

Овесената каша с плодове и семена е един здравословен избор, зареден с изобилие от важни хранителни вещества, от които тялото ви има нужда. Тази здравословна закуска е ценна за сърдечносъдовата система, за здрав стомашно-чревен тракт, за силна имунна система и за превенция на диабет.

Авокадо

Авокадото е източник на полезни мазнини, фибри и витамини. Само едно авокадо доставя около 20% от нужните за деня фибри.

Орехи

Орехите са прекрасен източник на омега-3 мастни киселини. Те допринасят за намаляването на холестерола, което има здравословно влияние върху сърдечносъдовия риск.

Гъби

Гъбите са бедни на калории, но за сметка на това са много засищащи и са добри източници на бета-глюкани, важни за имунната система.

Кисело мляко

Киселото мляко е чудесен източник на протеини. То не съдържа много калории, което го прави подходящо за похапване по всяко време. Освен това е богато на полезни бактерии, важни за чревната флора.

Яйца

В яйцата се съдържат множество хранителни вещества, витамини, минерали, протеини, полезни мазнини, витамини от група В, особено В12, витамин А, холин, които са от голямо значение за здравето на клетките и тъканите.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК