Джинджифилът - верен помощник при менструалните болки и спазми

Той е корен с множество полезни свойства

17.02.2022 | 20:08 Редактор: Жаклина Иванова
Джинджифилът - верен помощник при менструалните болки и спазми

Джинджифилът е корен с множество полезни свойства. Той се използва в източната традиционна медицина от векове заради чудесните си качества. Вкусът му е прекрасен и го дължи на активните вещества в състава си. Джинджифилът се среща в различни форми и цветове.

Може да има бяла, жълта или червена вътрешност. Без значение какъв джинджифил ще изберете, той ще ви донесе множество полезни вещества, от които организмът има нужда.

Според eveerydayhealth.com, джинджифилът може да е много полезен в борбата с различни възпаления в тялото, включително при менструални болки и спазми. Може да се използва пресен или настърган на прах. Може да се добавя към различни рецепти, като ще им придаде прекрасен леко пикантен вкус.

Джинджифилът има свойството да успокоява болката, да потиска възпалението в тъканите, да потиска позивите за гадене и повръщане, да облекчава коремни болки, да стимулира имунната система, според healthdigest.com.

Оказва се, че джинджифилът е полезен и в успокояването на менструални болки и спазми. Това показват редица проучвания. Джинджифилът дължи тези свои ефекти на противовъзпалителните вещества в състава си, които имат силата да облекчат болки в ставите, мускулите и меките тъкани. Това оказва благоприятен ефект и при менструални спазми.

Според verywellhealth.com, джинджифилът оказва влияние върху възпалението, като потиска производството на простагландини в тялото. Това са група възпалителни биохимикали, които предизвикват мускулни контракции, включително по време на менструация и преди нея. Освобождават се в тялото вследствие на възпалението в тъканите.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК