Грешките, които допускаме при спазването на диета

Не пропускайте закуската и спете пълноценно

16.02.2022 | 13:13 Редактор: Ваня Кузманова
Грешките, които допускаме при спазването на диета

В стремежа си да постигнат целите си много хора правят някои несъзнателни грешки с диетата, които им пречат да достигнат до желаните резултати. Ето кои са тези подсъзнателни грешки, които не трябва да допускате.

Пропускане на закуската

Не сте гладни сутрин. Казвате си, че това е още по-добре, защото така ще пропуснете прием на излишни калории. Резултатът е прегладняване до обяд, а до вечерта вече сте натрупали обилна порция за вечеря, защото смятате, че можете да си го позволите – все пак не сте закусвали.

Това е, може би, най-голямата грешка, която можете да направите, защото закуската е именно най-важното хранене за деня. Всяко друго хранене би могло да бъде пропуснато (въпреки че не е препоръчително), но не и закуската. Тя трябва да е изпълнена с протеини, въглехидрати, мазнини и фибри, които да ви дадат енергия за целия ден.

Недостатъчно сън

Сънят е решаващ за метаболизма. Организмът има нужда от достатъчно пълноценен сън всяка нощ, за да може да разгради и усвои достатъчно добре всички хранителни вещества, да ги превърне в енергия и да съумее да поддържа всички жизнени функции по правилния начин.

Твърде дълги интервали между храненията

Тялото се нуждае от постоянна енергия. Ако правите грешката да се храните с големи интервали от време между порциите, това крие риск от преяждане. Структурирането на диетата с няколко хранения на малки порции през по-кратък интервал е една добра стратегия, която помага за предпазване от глад и преяждане.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК