Ето как да се мотивираме за здравословна диета и редовна физическа активност

Направете тренировката забавна

11.01.2022 | 15:47 Редактор: Жаклина Иванова
Ето как да се мотивираме за здравословна диета и редовна физическа активност

Кое е онова нещо, което обикновено ни държи надалеч от здравословното хранене и спорта? Липсата на мотивация! Липсата ѝ се изразява в мързел, лакомия, куп оправдания да не се грижим добре за духа и тялото си. Може би си мислите, че тези, които се хранят балансирано и спортуват, не се чувстват демотивирани понякога. Но всъщност и те имат онези моменти, в които са готови да се откажат от всичко.

Ако сте от тях или искате да започнете да спортувате и да се храните по-разумно, вижте как да се мотивирате за спорт.

Направете тренировката забавна

Много хора, които не спортуват, се оправдават с това, че не им е забавна дадена спортна активност. Има всякакви тренировки, които може да пробвате, като зумба, карането на колело, бягане на пътека или на открито, други динамични гимнастики, фитнес, водна аеробика и други.

Колкото повече не ви допада една активност, толкова повече се отдалечавате от спорта, но не забравяйте, че имате избор.

Мотивирайте се, като следите напредъка си

Хубаво е да си водите нещо като дневник, особено ако се стремите към това да сваляте излишни килограми, измервате талията си, ханша, бедрата, гръдната обиколка. Може да си записвате и полезна информация в този дневник, като най-добри плодове за след спорт, подходящи храни и напитки преди и след тренировка и всякакви такива подобни неща.

Всичко, което ви кара да се грижите по-добре за вашето тяло и дух. Ако пък сте от тези, които са по-активни в социалните мрежи, може да споделяте снимки от напредъка ви, да следвате страници за спорт и тренировки, които да ви мотивират.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК