Какви могат да са причините за ускорен пулс и какво да направите?

Премахването на вредните навици може да повлияе положително

15.02.2022 | 06:30 Редактор: Ваня Кузманова
Какви могат да са причините за ускорен пулс и какво да направите?

Сърдечният ритъм може да се ускори по много причини. Когато правим тренировка или сме под стрес, уплаха, някаква опасност, нервната система изпраща сигнали, повишаващи хормоните на стрес, които от своя страна ускоряват сърдечния ритъм. Това е съвсем естествен и нормален физиологичен процес, който е реакция от заобикалящата среда или обстоятелствата. Вълнуващите моменти в живота ни, като радост, любов, също могат да ускорят пулса. Но в някои случаи препускащото сърце не е добро нещо. Тахикардията може да се появи и по неблагоприятни причини. 

Какви могат да са причините за ускорен пулс?

Според клиника Кливланд, причината за ускорения пулс често се крие в стреса. Вредните навици също могат да са в основата на ускорения пулс, както и недостатъчният сън. В такива случаи премахването на вредните навици може да повлияе положително върху пулса и да го нормализира.

Какво можете да направите, ако усетите ускорен пулс?

Едно от нещата, които можете да направите, за да нормализирате пулса, е да промените начина на живот. Премахнете вредните навици. Спортувайте повече и се движете повече. Намалете приема на кофеин и алкохол, спрете пушенето. Осигурявайте си максимално повече сън всяка нощ. Намалете стреса в ежедневието си чрез приятни практики, разходки, тренировки.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК