Кои здравни съвети за имунната система са погрешни?

Няма супер храна, която магически засилва имунитета ни

29.01.2022 | 09:24 Редактор: Теодора Патронова
Кои здравни съвети за имунната система са погрешни?

Сега грижата за имунитета е основен приоритет и по-важна задача от всякога. Хората по целия свят предприемат всевъзможни предпазни мерки, за да избегнат заразяването и разпространението на коронавирус, особено предвид новата заплаха от силно предавания вариант Делта и най-новия щам Омикрон. Но както при всяка опасна епидемия, всеки един от нас може лесно да стане жертва на прекалено грандиозни, макар и привидно успокояващи, здравни съвети или препоръки за добавки, които погрешно ви обещават защита. 

Ето в кои митове за имунната система не трябва да вярвате

1. Пиенето на много витамин С

Витамин С е важно хранително вещество за оптимална имунна функция. Проучванията обаче показват, че приемането на мегадози витамин С под формата на добавки всъщност не ни носи никаква полза, когато става въпрос за борба с настинка или друго заболяване. В този случай количеството не носи ефект, тъй като телата ни могат да абсорбират само няколкостотин милиграма витамин С наведнъж.

2. Суперхраните

Здравословното хранене е важно за поддържане на имунната ни система и нейната правилна функция. Но лекарите казват, че няма суперхрана, която магически да засили имунитета ни и да ни предпази от всички болести. Според д-р Али Уебстър, яденето на разнообразни цветни храни, с фокус върху снабдяване с повече плодове и зеленчуци, може да ни осигури много от витамините и минералите, като А, С и Е, които играят ключова роля в имунната система. 

3. Цитрусовите плодове

Често сме чували, че единствената храна, която може да подобри имунитета ни, са цитрусовите плодове. Това обаче не е вярно. Да, плодове като лимони, портокали и грейпфрути са вкусни и ценен източник на витамин С, но не са единствените храни, които могат да поддържат здравето ни и правилната функция на имунната система.

Четете повече по темата в tialoto.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Митова
преди 3 месеца
Кой е тоя арменец ,какъв е той че ще си дава тъпото арменско мнение за К.Петков.Кево много си позволяваш,скрий се някъде ,че нямаме нужда от твоите драсканици. Сигнализирай за неуместен коментар