"Джуниър Бенд" покориха социалните мрежи и сърцата на хиляди фенове

Децата избират репертоара от песни заедно, дори го гласуват

31.12.2021 | 18:15 Редактор: Елеонора Танева

Велико Търново е родният град на младите таланти от ученическия оркестър "Джуниър Бенд". Детският духов оркестър се превърна в една от емблемите на града. В него развиват музикалния си талант учениците от 4 до 12 клас, вдъхновени от маестро Йордан Цветанов. 

През годините бендът набра популярност с атрактивните си изпълнения, партнира си с Графа. Изпълнения на децата се споделят от стотици в социалните мрежи. 

"Вече девета година съм част от "Джуниър бенд", свиря на пиколо флейта, един от най- високите инструменти. Той е една важна част от духовите и симфоничните оркестри. И определено е труден за свирене. Имаме много нови коледни неща, които изпълняваме в момента", заяви десетокласничката Анна Пеева.

Репертоарът от песни избират всички заедно и го гласуват. 

"Свиря на туба, харесва ми заради ниския тембър и звученето като цяло. Също е красив, голям инструмент. От репертоара на оркестъра ми е любимо "Стенд бай ми", сподели шестокласникът Никола Френчев.

Маестро Йордан Цветанов обожава децата. А те го приемат не само като педагог, но и като приятел. Неслучайно оркестърът завоюва призово място в популярно телевизионно шоу. 

"Имаме много цели. А как сме го постигнали - може би с много труд и с много любов от децата към това с което се занимават и това, което правят. И съм им  безкрайно благодарен. И за разбирателство от ръководството на училището, и от родителите, защото много често отсъстваме", подчерта ръководителят на бенда Йордан  Цветанов.

"Той определено е много важна част от нас, може би, ако не беше такъв, какъвто е, ние нямаше да сме такива. Защото показва света по различен начин и освен учител, диригент е и страхотен приятел", не крие радостта си  Анна Пеева.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК