Васил Петров: 2021 беше добра година, през следващата предстоят интересни неща

Певецът заяви, че думата му за отминаващата година е "успех"

30.12.2021 | 21:29 Редактор: Теодора Патронова

Каква година изпращаме?

"2021 година беше добра година. Направихме доста неща. С Божията помощ постигнахме успехи. Записахме един албум, който излезе през лятото. Това е проект, който е доста стар. Преди 7-8 години бяхме записали почти целия албум, даже бяхме направили половината за втората част, но аз ги преслушах в студио, тъй като през локдауна имах доста свободно време. Влязох в студио и ги записах наново, защото не ми хареса първото изпълнение", сподели певецът Васил Петров в "Денят ON AIR".

Той добави, че това са любовни песни, които са записани в последните 100 години. 

"Новата ми песен за Коледа "Зима" е по стихове на архимандрит Серафим. Едно гениално стихотворение, което аз харесах много. И въпреки че не е с конкретна коледна тематика, реших да го направя за Коледа", обясни певецът пред Bulgaria ON AIR. 

Основната му цел е била тези стихове да достигнат до повече хора. Петров поясни, че е искал мелодията и хармонията само да илюстрират красивите стихове. 

"Обикновено не си правя равносметки. Една успешна година, въпреки пандемията. Ние записахме този албум, направихме турне имахме и много други изяви", каза той. 

"Виждам, че страхът преминава. Публиката беше по-уплашена. Всичко зависи от обстоятелствата. Дай Боже повече да сме здрави и да няма какво да ни застрашава. Според мен ползата от всяко такова нещо е изпитанието, което променя човека. Дори до този момент да не си усетил някаква промяна, тя ще настъпи рано или късно. Надявам се да е за добро", изтъкна Петров. 

Той заяви, че думата му за 2021 година е "успех". 

"Следващата година ще бъде много интересна. Предстоят интересни неща - проект с Хилда Казасян и Теодосий Спасов. След големия успех на проекта "Да послушаме кино", сега правим световно кино, което стартира от 3 февруари в Плевен с Плевенска филхармония. Доста концерти трябва да направим с него", разясни певецът. 

Той благодари на почитателите си, че изпълват залите на неговите изяви. Петров добави, че се надява публиката му да се разраства и да има още по-хубави неща, с които да ги изненадва. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК