Невероятни ползи за косата и кожата от витамин Е

Той отлично се справя със свободните радикали, причинени от стрес, слънчеви лъчи, околна среда, начин на живот

17.12.2021 | 12:03 Редактор: Жаклина Иванова
Невероятни ползи за косата и кожата от витамин Е

Знаем, че има редица витамини, които са полезни и важни за здравето и красотата на нашите кожа и коса. Добри примери са биотин, витамини С, А. Няма как да не споменем и витамин Е. Той отлично се справя със свободните радикали, причинени от стрес, слънчеви лъчи, околна среда, начин на живот.

Как помага за нашата красота? Ето няколко добри примера.

Витамин Е действа като овлажняващ агент. Той е по-тежък като консистенция, но за прилагането му върху кожата се смята, че помага за предотвратяване загубата на влага, действа озаряващо. Витамин Е може да се добавя и към домашните маски за лице, коса. Предлага се течен и под формата на капсули, които може да разрежете.

Помага за растежа на косата. Витамин Е е важен антиоксидант за състоянието на косата. Спомага за подобряване на кръвообращението, което е важно за растежа на косата. Също така се смята, че насърчава растежа на здрава коса.

Намалява риска от преждевременно стареене на кожата. Спомага за синтеза на колаген, чиято задача е да поддържа еластичността на кожата и по този начин намалява появата на бръчки.

Спомага за изсветляване на тъмните петна. Една от щетите, които свободните радикали нанасят върху кожата, е хиперпигментацията. Витамин Е в комбинация със зехтин или подходящ овлажняващ продукт за кожа, може да намали пигментните петна. Разбира се, при добра поносимост тази грижа е добре да е в рамките на няколко седмици.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК