Защо е важно да ядем храни с витамин С и цинк?

Това са два мощни елемента с антиоксидантни свойства

16.11.2021 | 23:02 Редактор: Теодора Патронова
Защо е важно да ядем храни с витамин С и цинк?

Витамин С и цинк са два мощни елемента с антиоксидантни свойства, които в комбинация са изключително важни за функциите на имунната система. Неслучайно личният ви лекар би ви посъветвал да наблегнете на витамин С и цинк, ако имате симптоми на настинка или вирусна инфекция. С тяхна помощ процесите на имунната система протичат правилно и оптимално, което повишава имунните ви защити.

Витамин С е антиоксидант, който подпомага бързото заздравяване на раните и нараняванията в тъканите. Той допринася за работата на имунната система. 

Цинкът е минерал с незаменими ползи за имунната система. Имунната система се нуждае от цинк, за да произвежда протеини, клетки на ДНК, за да ускорява процесите на заздравяване на тъканите.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
4 rate up comment rate down comment 0
Жена
преди 6 месеца
Моля напишете ,къде се съдържат най много в продуктите ЦИНК и ВИТАМИН С Сигнализирай за неуместен коментар