Ето как да съхраним положителната си енергия и позитивизъм

Спазвайте обещанията си

30.11.2021 | 17:27 Редактор: Жаклина Иванова
Ето как да съхраним положителната си енергия и позитивизъм

Ако напоследък се чувствате уморени, негативно настроени, то може би трябва да се замислите защо е така. Понякога причината се крие в лошите навици, които поддържаме, тъй като те се захранват от нашата положителна енергия и по този начин я изчерпват. Далай Лама отбелязва 10 лоши навика, които крадат от нашата енергия:

Спазвайте обещанията си

Един лош навик, който черпи от нашата положителна енергия, е това да обещаваме, но да не изпълняваме. Затова не давайте обещания, които не можете да изпълните. Така, опитвайки се да бъдете мили към други, ще навредите на доброто си име и репутация. Обещаете ли нещо, просто го спазвайте!

Стойте далеч от токсични хора

Може би не са малко случаите, в които сме имали желание да помогнем на хората, а в замяна получаваме само оплаквания и негативна енергия от другите. Обградете се с положителни хора и избягвайте токсичните.

Плащайте сметките си навреме

"Не оставайте длъжни на никого с нищо" трябва да бъде вашето житейско мото. Винаги връщайте дълговете си навреме. Отнасяйте се с другите така, както бихте искали да се отнасят с вас.

Научете се да прощавате

Още един вреден навик, от който нямаме нужда. Изберем ли да живеем, задържайки в душата си гняв към някого, то ние избираме страданието. Вместо да се тровите с омраза, изберете да простите и да продължите напред, дори и човекът да не заслужава вашата прошка. Направете го, за да си осигурите спокойствие. Така ще почувствате как от гърдите ви пада тежест.

Съсредоточете се върху това да правите неща, които харесвате

Понякога ни се налага да правим неща, които не ни допадат. Когато е възможно - делегирайте това, което не ви харесва и насочете вниманието си върху това, което ви носи радост.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК