Защо пилатес е за всички?

Тези упражнения са смесица от йога, силови тренировки, гъвкавост и мобилност

22.11.2021 | 06:30 Редактор: Теодора Патронова
Защо пилатес е за всички?

Пилатес е смесица от йога, силови тренировки, упражнения за изграждане на мускулатура, гъвкавост и мобилност. Тази двигателна активност има ниско въздействие, което означава, че не оказва силен натиск върху скелета и ставите, което я прави подходяща в предпазването от травми.

Същевременно обаче пилатес е изключително ефективен начин за изграждане на мускулите, уголемяването на обема им, разширяване обхвата на ставите, тонизиране на мускулите чрез изключително прецизни, бавни и повтарящи се движения.

Пилатес е фитнес за цялото тяло

Пилатес развива цялостно мускулатурата. Той е подходящ и за жени, и за мъже. В повечето случаи не са необходими допълнителни екипировки и оборудване. Можете да разчитате на собственото си тегло, за да изпълните упражненията. Ако искате повече предизвикателства или развитие, напредък на постиженията ви, допълнете с тежести, ластици или фитнес топка. Възможностите са много. Пилатес тренира гъвкавостта, правилната стойка, съсредоточава се върху всяка част от тялото.

Пилатес е за всички

Всеки може да практикува пилатес. Това е така, защото тази система от упражнения е щадяща за ставите. При нея няма скачане и опасни непремерени движения, които могат да предизвикат травми. Пилатес е подходящ за хора, които се възстановяват след травми и операции. Той допринася за възстановяването на тялото и правилното изграждане на мускулатура и гъвкавост.

Четете повече в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК