Френски експерти, кулинарният журналист и писателка Тифен Кампе и директорът на Международния център за молекулярна гастрономия AgroParisTech-INRA Ерве Тис, разказаха пред "Льо Фигаро" за най-често срещаните грешки при приготвянето на паста.
Както е отбелязано в статията, напълно погрешно е да се мисли, че приготвянето на паста е толкова лесно, колкото и обелването на крушите. Първата и най-често срещана грешка е добавянето на зехтин. Този продукт не се смесва с водата и се издига на повърхността, така че няма смисъл да го добавяте.
Тайната да не се залепи пастата е в размера на тенджерата. Грешка е използването на твърде малка тенджера. "Сварете пастата в много вода: повече от един и половина литра на 100 грама паста", каза Кампе.
Друга грешка е да пропуснем да разбъркаме пастата, както в началото, така и по време на варенето. В същото време експертите посочиха, че не е необходимо постоянно да разбъркваме пастата, достатъчно е да се прави от време на време.
Друга "груба" грешка е да не чакате водата да заври. "Трябва да изчакате, докато водата заври напълно, преди да потопите пастата в нея. По този начин можете да спазите времето за готвене. В противен случай ще бъде трудно да разберете кога пастата е готова", обясява Кампе.
Освен това макароните не трябва да се посоляват в последния момент. Най-добре е да добавяте сол, когато поставите тенджерата на огъня. "Тогава солта ще се разтвори хомогенно първо в горещата вода, а след това в пастата", каза тя, цитирана от БГНЕС.
Ерве Тис използва бульон за приготовлението на пастата, а Тифен Кампе запазва малко от водата, в която е варила пастата за овкусяване на сосове.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Издигнаха къщички и палатки за протестиращите фермери край Промахон-Кулата
Тръмп е разтревожен от посещението на Путин в Индия
Патриарх Даниил отказа на краля на Йордания да участва в религиозен форум
Уран във водата на Харманли, жителите ще разчитат на водоноски
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Вода от розмарин и как помага тя на косата?
По-устойчиви доставки на лекарства: Съветът на ЕС подкрепи новия регламент за критичните медикаменти
Blue Origin представи проектиран с AI източник на енергия за Луната
Учени разгадаха мистерията на радиационните пояси на Уран
ЕС отстъпи: Бензиновите и дизеловите двигатели няма да бъдат забранени
Телескопът Hubble е заснел отново междузвездната комета 3I/ATLAS
Никола Цолов стартира от първа редица в Абу Даби
Тъжна вест! Почина поетесата Ружа Велчева
Елхите във Варна вървят от 30 до 300 лева
Във Варна ще се проведе последното за годината събитие за събиране на стотинки
Почина един от най-популярните японски актьори
Капацитетът за възобновяема енергия в Китай расте трикратно за последните пет години
Финансовият директор на "Фантастико": Най-голямото предизвикателство ще е преходният период към еврото
ЕК глобява платформата X със 120 млн. евро заради нарушаване на правилата за прозрачност
Кристиано Роналдо инвестира в стартъпа Perplexity AI