Кои са тренировките, с които не изгаряме много калории?

Упражненията са важна част от поддържането на стройна и стегната фигура

03.09.2021 | 23:29 Редактор: Жаклина Иванова
Кои са тренировките, с които не изгаряме много калории?

Тренировките са важна част от поддържането на стройна и стегната фигура. С тяхна помощ забързваме метаболизма си, изграждаме добра мускулна маса, която да ни позволява да се храним с повече полезни калории, а не да гладуваме, чакайки резултати в отслабването. Физическата активност е неразривна част от отслабването и елиминирането на излишната мастна тъкан.

Повечето хора искат бързи резултати, затова и предпочитат тренировки, които изгарят повече калории за по-малко време. Високоинтензивните интервални тренировки са такъв тип активност, която обещава висок разход на енергия за кратък период от време, при който се горят много калории.

Съществува голямо разнообразие от тренировки, с които да поддържате форма и да изгаряте повече калории. Някои от тях обаче не изгарят чак толкова много калории, колкото очаквате, въпреки че наблягате на тях редовно. Това не прави тези тренировки излишни или безсмислени. При тях изгарянето на калории не е водещо. При някои има отложен ефект на изгаряне на калориите.

Кои са тренировките, които не изгарят много калории при изпълнението им?

Вдигане на тежести

Почти всеки, който се опитва да отслабне и да вкара фигурата си в норма, прибягва до фитнеса. В залата има уреди, които предимно разчитат на тежест и съпротивление, с които да се провокира растеж на мускула. При вдигане на тежести и силови упражнения обаче не се изгарят много калории. Изгарянето на калории при работа на мускула зависи от това колко тежи човек. Колкото по-тежък е, толкова повече калории изгаря при работа с тежести, съпротивление или собствено тегло.

Стречинг, разтягане

Разтягането е много важна част от тренировката. Тя трябва да започва и да завършва с него. Разтягането е задължително, защото то намалява риска от травми, подобрява гъвкавостта и мобилността на тялото, ставите, сухожилията, мускулите. При него обаче не се изгарят много калории. Ако сте решили да залагате само на упражненията за гъвкавост за отслабване и извайване на фигурата, трябва да знаете, че те не изгарят особено много калории.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК