Рецепти за невероятни домашни шампоани с кафе против косопад

Кафето активира растежа и стимулира обновяването на косъма

02.09.2021 | 15:08 Редактор: Жаклина Иванова
Рецепти за невероятни домашни шампоани с кафе против косопад

Кафето е най-добрият приятел на милиони хора по света, особено рано сутрин, когато имат нужда от събуждане. Но то има и друго много важно полезно свойство, заради което да го обичате още повече – кофеинът се бори с косопада и подхранва косата. Неслучайно кафето е основна съставка в някои шампоани и козметични продукти за борба с косопада и стимулиране на растежа на косата.

Кофеинът съдържа активно съединение – метилксантин, който се среща в кафето, чая, продуктите, които съдържат кофеин. То е стимулант, който въздейства главно върху централната нервна система, като повишава енергийните нива. Може да подобри главоболието, да избистри ума и да повиши бдителността. Според beautyglimpse.com, кофеинът има положителен ефекти при проблеми с жлъчния мехур, при диабет тип 2.

Кафето е изключително полезно и за косата. То активира растежа, стимулира обновяването на косъма и може да допринесе за спиране на косопада. С негова помощ можете да подсилите и подхраните косата с ценни минерали и антиоксиданти, от които тя се нуждае.

Защо добавянето на кофеин към шампоана е полезно за косата?

Кофеинът подобрява кръвообращението

Доброто кръвообращение осигурява достатъчно хранителни вещества, които да достигнат до всяко кътче на организма, в това число до косата. Добавянето на кафе към шампоана кара косата да расте по-бързо и я снабдява с ценни антиоксиданти.

Ето и примерни рецепти как да добавите кафе към шампоана:

Шампоан с кафе и сода

2 супени лъжици смляно кафе;
¼ чаена лъжица сода;
2-3 супени лъжици шампоан.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК