Няколко начина да разширите тесни обувки

Трябват ви сешоар и чифт дебели чорапи

17.08.2021 | 15:22 Редактор: Искра Ангелова
Няколко начина да разширите тесни обувки

Когато купуваме нови обувки можем да ги усетим удобни в магазина, докато ги пробваме, но впоследствие да установим, че са ни тесни и стискат краката. Неудобните обувки могат да причинят редица проблеми не само с ходилата и стъпалата, но и да се отразят цялостно нагоре по скелета и мускулите, да нарушат стойката и да предизвикат изкривявания и болки.

Добрата новина е, че има няколко ефективни начина да разширите тесни обувки, за да можете да ги носите с усмивка. Ето някои от тях.

Нагряване 

Нагряването може да помогне да разширите кожени обувки. Трябват ви сешоар и чифт дебели чорапи. Обуйте чорапите, след това обувките. Започнете да нагрявате с гореща струя от разстояние. Не трябва да нагрявате от прекалено близо, защото може да увредите кожата и останалите материали по обувките. 

Замразяване 

Замразяването също е начин да разширите обувките си. Работи преди всичко върху кожени обувки. Трябват ви две плътно затварящи се найлонови торби. Едната трябва да е по-малка. Напълнете я с вода, но не изцяло. Затворете я плътно и я поставете в обувките. След това поставете самите обувки в по-голямата торбичка, затворете и сложете обувките във фризера. При замразяване водата в плика се разширява, като по този начин разпъва кожата на обувките, информира az-jenata.bg.

Чорапи 

Вземете чифт чорапи. Свийте ги на топка. Натъпчете ги във всяка обувка. Ако трябва добавете още чифтове чорапи. Оставете ги да престоят за една нощ. Ако се налага повторете.

Мокри вестници 

Напълнете обувките с мокри вестници и ги оставете да изсъхнат напълно. Ако се налага повторете още веднъж, докато обувките паснат идеално на стъпалата ви. 

Обърнете се към обущар

Ако нито един от изброените методи не помага да разширите обувките си, може да се наложи да потърсите услугите на обущар. Професионалистите разполагат със специални инструменти за разтягане на неудобни тесни обувки. Ако се страхувате, че с домашните методи може да увредите обувките си, потърсете професионална помощ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК