Кои са токсичните личности и как да ги разпознаем?

Един от най-лошите типове приятели, познати, роднини е този, който винаги ви съди

06.08.2021 | 23:16 Редактор: Жаклина Иванова
Кои са токсичните личности и как да ги разпознаем?

Ежедневно комуникираме с много и различни хора, но най-често го правим с хората от близкото ни обкръжение. Тези, с които работим, живеем, прекарваме свободно време. Сред тях, колкото и да не ни се иска, винаги се откроява по някоя токсична личност. Mоже дълго време да не осъзнаваме, че някой е такъв, защото има различни типове токсични личности.

Съдникът

Един от най-лошите типове приятели/ познати/ роднина/ любим човек е този, който винаги ви съди. Когато допуснете грешка, имате трудни моменти или нови идеи за близкото бъдеще. Разбира се, начинът, по който го прави е деликатен, използвайки мимики, точно подбрани думи. Трябва да осъзнаете, че неговата несигурност се проектира върху вас. Такъв приятел иска да ви демотивира. Единственият начин да се справите с токсичната личност в този случай е да бъдете ограничени в информацията за себе си.

Манипулаторът

Той има много лица. Може да се окаже ваш роднина, дългогодишен приятел, усмихнатата колежка. Този тип токсична личност не обръща особено внимание на вас, на нуждите ви, въпреки че се държи заинтересовано. Умее да си проправя път чрез лъжа, любезност, за да получи желаното. С такива хора трябва да сте твърди и да покажете, че добрите ви намерения не ви правят глупави, както и че никой не може да си играе с вас.

Енергийният вампир

Имало ли е случаи, в които след комуникацията с определен човек, сте се чувствали изтощени, с главоболие, напрегнати? Това са енергийните вампири. Токсични личности, които могат да ви напомнят за ваши проблеми, болезнени спомени, да се оплакват постоянно от живота, да проявяват завист към вас, да ви забъркват в интриги.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК